2008. augusztus 12., kedd

Holdacska



Beküldte:
Bokody Kati

Különös ismertetőjegy:
Ez az alkoholos tetejű, márványos süti több utazáson és koncerten is megjelent.

Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
2 cs. vaníliás cukor
2 kávéskanál sütőpor
1 dl hideg tej
kakaópor

A mázhoz:
20 dkg porcukor
3 cent szesz (én bővebben mérem az alkoholt, ami általában gyümölcsös vodka, vagy rum)

Elkészítés:
Összekeverjük a tésztához szükséges hozzávalókat (legjobb robotgéppel), és a felét kizsírozott-lisztezett tepsibe öntjük. A másik felébe belekeverjük a kakaóport, és beleöntjük a tepsibe. Fakanállal kicsit összekeverjük, hogy márványos legyen. Miután megsült, még forrón ráöntjük a mázat. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval holdacskákat (félköröket) szúrunk ki.

Nincsenek megjegyzések: