2009. szeptember 7., hétfő

Kati szelet



Beküldte:
Erdőközi Kati

Különös ismertetőjegy:
Az alábbi süteménnyel a szerencsések Révfülöpön találkoztak. Nem rólam lett elnevezve! A véletlen műve, hogy: Kati szelet

Hozzávalók:

A tésztához:
25 dkg RAMA margarin
60 dkg liszt
2 tojás sárgája
1 pohár tejföl
20 dkg cukor
½ sütőpor

A töltelékhez:
15 dkg cukor
3 ek. kakaó
2 dl víz
10 dkg RAMA margarin
1 tésztalap (összetörve, ledarálva)
20(!) dkg mazsola
1 marék kimagozott meggy
20 dkg darált dió
sárgabaracklekvár

A mázhoz:
2 púpos ek. kakaópor
2 ek. cukor
néhány kanál víz
2 dkg RAMA

Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, a 2 tojás sárgájával, egy pohár tejföllel, a cukorral és a fél sütőporral (pici só is kell bele). Jól összedolgozzuk és zsírozott, lisztezett tepsiben közepes hőmérsékleten három lapot sütünk belőle. Világos, majdnem fehér maradjon!
A töltelékhez a 15 dkg cukorból 3 ek. kakaóval és 2 dl vízzel szirupot főzünk. Belekeverünk 10 dkg margarint, az egyik tésztalapot összetörve/ledarálva (persze azt, ami a legbénábbra sikerült), a mazsolát, amit előzőleg rumban megáztatunk, 1 marék kimagozott meggyet és a darált diót.
A két tésztalap belső felületét baracklekvárral megkenjük, a tölteléket közérakjuk, egyenletesen elterítve.
A tetejére csokimázat teszünk. (A kakaót a cukorral csomómentesen elkeverni, kanalanként kevés vizet hozzákeverni, felfőzni, majd a tűzről levéve belekeverni a margarint.)

Egyszerű az elkészítése, nagyon finom és kiadós!

Nincsenek megjegyzések: